Koop nu tickets
Gratis gloeilamp bij je ticket! Hoera!

Museum full of impressive Philips inventions

Logo of Philips Museum Eindhoven

Licht, gezondheid en innovatie, verleden en heden, uitvindingen, techniek en interactie: in het Philips Museum leer je alles over het inspirerende verhaal van het kleine Fabriekje van Philips, dat uitgroeide tot een toonaangevend wereldconcern.

Philips is wereldwijd bekend door haar uitvindingen. Maar dat was niet altijd zo. Gerard Philips ontwikkelde zijn bedrijf vanuit een klein fabriekje in Eindhoven tot een toonaangevend concern. In dit leuke en interactieve museum leer je het verhaal achter Philips kennen.

Philips vindt licht steeds weer opnieuw uit en veroverde daarnaast de wereld met radio, televisie en röntgenapparatuur. In het museum zie je allereerste Philipsradio uit 1927 en één van de eerste televisietoestellen. Maar je vindt nog veel meer interessante Philips-uitvindingen uit de afgelopen honderd jaar.

De 'Innovation and you' Experience geeft je een spectaculair voorproefje op de toekomst. Leer alles over moderne technologie en de rol die het kan spelen op het gebied van gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Het familiespel Mission Eureka is een leuke test hoe innovatief je bent. Word een onderzoeker en voer alle opdrachten uit!