Koop nu tickets
Reserveer gemakkelijk online

Op zoek naar het zwarte goud in Steenkolenmijn Valkenburg

Logo of Steenkolenmijn Valkenburg

Duik diep in de mysterieuze mijnen van Valkenburg! De mijnbouw is een wereld op zich en Steenkolenmijn Valkenburg is de enige overgebleven bezoekersmijn van ons land. Een oud-mijnwerker ontvangt je voor een bezoek aan deze kolenmijn.

Daal af in een 'echte' kolenmijn, op zoek naar het zwarte goud! Met een oud-mijnwerker daal je af in de mijn en ontdek je alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers. Een wereld die normaal gesproken verborgen blijft, ver onder de grond.

Mijn mijn is jouw mijn

Vroeger moesten mijnwerkers letterlijk door het stof kruipen om door de mijn te reizen. Tegenwoordig gaat dat een stuk comfortabeler, want de mijnen zijn omgebouwd tot ondergronds museum. Er zit zelfs een filmzaal in, waar je reis mee begint. Tijdens een rondleiding van 75 minuten vertelt de gids vervolgens alles over het bestaan als mijnwerker. Alle gidsen hebben vroeger ook echt in mijnen gewerkt of komen uit mijnwerkersfamilies en delen graag hun verhalen met je. Die zijn interessant, grappig en vaak hartverwarmend!