Koop nu tickets
Bestel makkelijk tickets

Ontdek alles over Bonifatius en Dokkum

Logo of Museum Dokkum

In Museum Dokkum you travel back in time to 754, when Saint Boniface was murdered in Dokkum. But was it murder and what was he actually doing in Dokkum? And what happened to the town after that? Find out in this fascinating museum.

Als je in het museum de expositie over het leven van Bonifatius binnenstapt wordt je oog meteen getrokken naar een groot stenen beeld van hem. Om je heen ontvouwt zich zijn leven en hoe hij in Dokkum werd gedood. De start van de bewogen geschiedenis van Dokkum, waar de rest van het museum over gaat.

Oorlog en welvaart

Een grote verzameling archeologische vondsten en historische objecten vertelt over de groei van het stadje aan de smalle zeearm van de Waddenzee. Over de pelgrims die er kwamen, de gevolgen van meerdere oorlogen en de groei van de welvaart. Een mooi voorbeeld van die welvaart zijn de prachtig bewerkte zilveren objecten, waarvan een groot deel gemaakt is door Dokkumer goud- en zilversmeden. Hé, er staat een theepot tussen met een ganzenkop als tuit! In een aparte zaal zijn steeds andere wisselexposities te zien.

Historische pareltjes

Overal op je tocht kom je historische pareltjes tegen. Zoals de fraaie sieraden bij de verzameling klederdracht. En het bijzondere poppenhuis in de kelder, nagemaakt van een huis dat nog steeds in Dokkum staat. Leuk om door de raampjes naar binnen te gluren bij de apotheek en de bewoners die erboven wonen. In een hoek van het museum sta je opeens voor een groot, open uurwerk. Dit was ooit de klok van het stadhuis. Ook bijzonder: het stukje open depot met objecten die de huidige exposities niet hebben gehaald.

Begin hier je bezoek aan Dokkum

Museum Dokkum is de beste startplek voor een bezoek aan deze historische stad. Het beschermde stadsgezicht komt net wat meer tot leven als je de geschiedenis van Dokkum kent. Combineer je bezoek met een rondvaart door Dokkum. Ook makkelijk: het museum heeft een Toeristisch Informatiepunt.